söndag 2 december 2018

Silly season tar fart

Vi värvar Malte Påhlsson från Halmia. Bra på så väldigt många sätt.

Vi knyter till oss en lokal stortalang, som spelat en hel de i ungdomslandslagen. Otroligt skönt att slippa se en Halmstadkille försvinna till någon annan klubb. Vi plockar en spelare från Halmia, något som jag inte kan minnas någonsin har skett under de tre decennier som jag följt HBK. Kanske kan det vara inledning på det farmarliknande samarbete som var på tapeten för åtta år sedan. Och vi får en ung, utvecklingsbar målvakt, som redan har seniorerfarenhet. Han kan acceptera rollen som andramålvakt, men säkert också utmana Malkolm Nilsson inom kort.

Påhlsson är enda transfern hittills, men det finns ganska gott om rykten om spelare både in och ut.

Joel Allansson är ju verkligen ett spännande namn. Landslagsman för bara något år sedan och i sin bästa ålder fotbollsmässigt.

Risken är att Allansson är tänkt som ersättare för Marcus Mathisen. Visst är Mathisen opolerad, men kämpastark, spelskicklig, talangfull – kort sagt en riktig favorit. Och ingen av oss som var på Olympia i november 2016 kommer att glömma när vi såg 2-1-bollen borra sig in bakom HIF-målvakten.

Sadat Karim ska också vara aktuell, enligt HP. 11 mål i ett lag som kommer jumbo i superettan är riktigt bra och han borde kunna vara aktuell för allsvenskan. Får vi honom skulle det vara ett kap.

Kosuke Kinoshita för tydligen samtal och ska låta föräldrarna tycka till om framtiden. Min gissning är att han drar vidare. Tråkigt, men ingen katastrof – visst gjorde han många mål, men vi har sett många andra spelare som gör tvåsiffrigt i superettan, men sedan får svårt i allsvenskan som vi faktiskt satsar mot. Risken finns att Koske tillhör den kategorin.

Alem Plakalo är en annan spelare som gjort många mål, om än på en lägre nivå. Knappast tänkt som ersättare till Kinoshita, men ändå intressant att han provspelat.

Och så har Jesper Westerberg lagt ut en bild på ett, vad det ser ut som, städat skåp. Tecken på att han inte får förlängt? Mycket möjligt. Westerberg har ett stort HBK-hjärta, men tyvärr håller prestationerna inte samma klass som förr, samtidigt som han antagligen varit en av truppens bäst betalda. Det gör att jag landar i att det nog tyvärr är dags att säga adjö.

Inga kommentarer: