söndag 20 november 2016

Vilka hjältar!

Jag har varit på plats när vi tagit SM-guld. Men frågan är om inte känslan när Marcus Mathisen skjuter in 2-1 slår den upplevelsen. Vilken hjälte han är, Mathisen! Ja, vilka hjältar de är, alla HBK-spelarna!

Men även om hela laget har gjort ett fantastiskt bra kval så går det bara inte att komma ifrån Marcus Mathisens prestation. En helt avgörande straff. Då kliver en 20-årig mittback fram, lägger upp bollen på straffpunkten och placerar helt orädd in den i nätmaskorna. Och skjuter sedan, minuterna senare, in 2-1. Det är nästan så att man drömmer när man tänker på det nu i efterhand. Ja, detta är en match som kommer att bli legendarisk.

Nu hoppas jag att vi snart få höra att Alexander Berntsson (så bra han varit nu på slutet), Andreas Bengtsson, Stojan Lukic och kanske till och med Fredrik Liverstam har skrivit på nya kontrakt. Och naturligtvis att Sead Haksabanovic stannar.

Jag undrar förresten vad alla de som tjatade om att vi inte hade ett allsvenskt spel i oss säger idag.

Till sist: Ha det så trevligt i superettan, Peter Larsson och Viktor Ljung!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trots segerjubel kan du inte låta bli att kasta skit på Ljung och Peter Larsson. Ynkedom.
Så du tycker att HBKs spel under året varit av allsvensk klass. Det tyder inte på någon större insikt i hur fotboll ska spelas.

Exil sa...

Imponerande att gnällspikarna aldrig ger sig. Hade du varit läskunnig så hade du sett att jag skrev "hade ett allsvenskt spel i oss", inte att alla prestationerna i år har varit av allsvensk klass. Jag har varit rätt tydlig med att det i år räcker att vara bra nog för att ta steget upp – och det var vi. 2017 ska spelet hålla allsvensk klass, vilket vi ser ut att vara på god väg att nå.

Och apropå ynkedom – det är verkligen värdigt att anonymt och systematiskt gnälla på en privat blogg. Ja, trots segerjubel kan du inte låta bli att kasta skit.