tisdag 25 december 2018

Nyförvärv i alla lagdelar – och på bänken

HBK gav oss två fina julklappar på dopparedagen, Joel Allansson och Keith Millen.

Nu har vi förstärkt samtliga lagdelar – plus bänken. I mål den lovande Malte Påhlsson, i försvaret den allsvenske superbacken Andreas Johansson, på mittfältet landslagsmeriterade Joel Allansson, i anfallet notoriske måltjuven Sadat Karim och på bänken Premier League-meriterade tränaren Keith Millen. Bättre värvningar hade vi knappast kunnat göra som Superettan-klubb, åtminstone inte på pappret.

Jag vill dock ändå lägga in några små brasklappar vad gäller våra två senaste nyförvärv.

Allansson har bara skrivit på ett ett-årskontrakt, och har haft en del skadebekymmer. Det känns som att hans huvudplan är att använda oss som en språngbräda för vidare äventyr, så snart hans kropp har fått en hel säsong i kroppen, vilket också hans uttalanden på hemsidan indikerar.

Keith Millen har visserligen varit huvudansvarig under några Premier League-matcher, men har knappast någon imponerande statistik som manager. Crystal Palace har totalt bara vunnit två av de nio matcher där han har varit huvudansvarig, och totalt sett har han fler förluster (35) än segrar (27) under alla sina år som manager. Nu är det självklart svårt att döma någon utifrån knapphändig statistik, men jag tycker ändå att det kan vara värt att notera. Å andra sidan verkar han vara skicklig på att få till farliga fasta situationer och på att stabilisera en svag defensiv, två aspekter som definitivt behövs i HBK.

Inga kommentarer: