söndag 23 december 2018

Trio fick tidig julklapp

Tre av våra ungdomar fick en trevlig tidig julklapp: seniorkontrakt med HBK. Grattis, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin och Erik Ahlstrand!

Med tanke på att både Edvin Kurtulus och Gabriel Wallentin är backar och även veteranbacken Andreas Johansson anslutit, medan ingen utpräglad back försvunnit (Marcus Mathisen har ju spelat mittfältare lika mycket som back), känns backbesättningen inför 2019 nu helt klar. Kanske borde någon eller några av ungdomarna där bak lånas ut, för nu står vi med nio kontrakterade backar.

Även på mittfältet, där Erik Ahlstrand huserar, har vi (om jag räknar rätt) nio kontrakterade spelare, men både Andreas Hadenius och Gabriel Gudmundsson har ju omgärdats av rykten. Försvinner de kan det nog behövas ett nyförvärv här.

I anfallet är det också trångt, med fem man kontrakterade sedan värvningen av Sadat Karim. Kosuke Kinoshita kan vi nog därför räkna bort.

Och så gör Kujtim Bala comeback i klubben – som tränare. Jag kan för lite om hans kompetens inom det området för att kunna uttala mig, men inte känns det precis som den sortens assisterande som Igor Krulj behöver.

Inga kommentarer: