lördag 17 november 2018

Fyra från tredjedivisionen

Jag har tagit mig en lite närmare titt på den kvartett från division ett som vi tar in för provspel.

Leo Englund var aktuell redan för tre år sedan. Då var jag tveksam, efter att ha konstaterat att anfallaren gjort ett mål på två säsonger i Gif Sundsvall (en säsong i allsvenskan och en i superettan). Han har också haft skadeproblem under stora delar av karriären. Men 2017 gjorde han hela 28 mål och utsågs till division 2:s bästa forward och i år har han gjort 16 mål i ettan, så kanske kan han vara redo för en ny chans på högre nivå.

Filip Ottosson gjorde debut i Eskilsminne redan som 16-åring och spelar fortfarande kvar där. Svårt att göra en bedömning, men han sägs av HP ha provspelat för HIF.

Husqvarnas Tarek Alnator verkar vara intressant. Mest spelat yttermittfältare i år, men vill helst spela "tia".

Joel Nilsson gjorde 5 mål för Mjällby i år (inte 9 som HP påstod). Inte jätteimponerande siffror för en anfallare, med tanke på att Mjällby totalt gjorde 73 mål, även om Igor Krulj tydligen tycker att han är en "stark målskytt". Jag kan inte låta bli att jämföra med "vår egen" Taylor Silverholt, som ju gick till Mjällby i våras. Silverholt nummer tre är betydligt yngre och gjorde tre mål för Mjällby trots bara tre matcher från start och nio inhopp. Kunde vi inte ha gjort mer för att behålla honom istället?

Vad gäller spelare på väg bort så finns ju ett antal vars kontrakt går ut. Den här artikeln om Marcus Mathisen har väldigt tunt innehåll, även om den försöker hetsa fram att dansken är på väg bort. Det kan han så klart vara, men 24 Halmstads text tillför inte mycket i frågan.

Inga kommentarer: