söndag 26 juni 2011

Snart silly season

Vi har hälften så många poäng som nästjumbon. Våra tre spanjorer ryktas vara på väg att lämna omedelbart. Härnäst väntar serieledarna Helsingborg, som gjorde nästan lika många mål i senaste matchen som vi mäktat med under hela säsongen. Läge att lägga sig ner och dö, det vill säga acceptera att det blir superettan 2012? Nja, visserligen kan det kännas lockande att sälla sig till pessimisternas skara, men jag fortsätter att hoppas. Det "räcker" ju med att vi plockar hälften av de poäng som finns kvar att spela om för att vi med stor sannolikhet ska nå minst kvalplats. Så istället för att ge upp tycker jag att det är dags att göra en liten summering av silly-season-läget, så här en knapp månad innan transferfönstret öppnar.

På målvaktsfronten finns ett hål efter att Nauzet Perez lämnat. Visserligen har Kalle Johnsson gjort det bra, men vi kan inte riskera att han blir skadad och 176 centimeter korte junioren Viktor Kristiansson är enda alternativet. William Amamoo påstod att HBK och han skulle prata, men Göran Johansson har dementerat att han är aktuell. Vi får se om det bara var en rökridå eller om någon annan målis ansluter.

I mittförsvaret, där det inför säsongen var många som konkurrerade, har bredden minskats ordentligt i och med Johnny Lundbergs skada och att Mikael Rosén återigen spelar mittfältare. Dessutom har Markus Gustafson, som testspelade både i Öster och längre österut i våras, tidigare sagt att han inväntar transferfönstret. Nu har Gustafson visserligen fått vara med i truppen en del på slutet, men eftersom ytterbacken Ryan Miller numera också går före honom i mittförsvaret så kan man gissa att Gustafson fortfarande helst av allt vill dra vidare. En möjlig ersättare i truppen skulle då vara Albert Alex, som provspelade i maj och som det sedan har varit tyst kring.

På mittfältet handlar det ju framför allt om de tre spanjorerna, och där har som tidigare nämnts Halmstadsbloggen hört att de alla ska lämna omedelbart. Vi får väl se när truppen inför HIF-matchen blir officiell. Men även om det ryktet inte skulle stämma, så är det värt att notera att Zamora och Javi H varit utanför laget och till och med truppen på sistone. En tydlig signal på att Pep inte räknar med dem.

I anfallet behövs naturligtvis förstärkning, och namnen på två provspelare har läckt ut: brassen Leo och spanjoren José Luis Reyes. Ingen av dem känns dock särskilt het. Leo verkar knappt ha platsat i brasilianska andraligan och José Luis Reyes ska enligt Pep framför allt spela i U21-laget. Knappast männen att skjuta oss till nytt kontrakt.

För övrigt är Håkan Svensson på väg att bli av med sitt fantastiska rekord. Hoppas att Gais, som nu ska möta Gefle i ett dubbelmöte, kan få in någon boll.

1 kommentar:

Stig-Åke Persson sa...

Har inte orkat skriva i denna blogg. Mitt kära HBK håller på och gör sin sämsta säsong på mycket, mycket länge. Spanjorerna har gett oss en del bra stunder, men sett över alla matcherna så måste man ändå se det som en flopp. Och när året ska summeras av journalister så kommer dessa att vara med på alla listor. Konstigt vore annars. Kanske det kan vända, men det är inte troligt som det ser ut. Men..