lördag 12 mars 2011

Samarbete österut?

HBK-truppen har åkt till Barcelona, men det rör ändå lite på sig på även hemmavid. Tydligen finns tankar på ett samarbete med Öster. En utlåning av Markus Gustafson skulle kunna var en del i ett sådant samarbete.

Jag är positiv till tanken att HBK skaffar en samarbetsklubb i en lägre division. Då kan vi låna ut unga spelare som annars riskerar att ruttna på bänken. Men frågan är hur väl förankrat det här förslaget är. Det är inte oväntat Lasse Jacobsson som ligger bakom idén och jag vet inte vad för slags mandat han har. Och Öster har väl ambitionen att återigen bli allsvenskt, åtminstone på sikt? Växjöklubben har ju dragit igång ett arenaprojekt där man nu i mars börjar bygga en ny arena som kostar 185-190 miljoner kronor och ska ta 12000 åskådare och stå klar nästa sommar. För egen del undrar jag såklart varför inte HBK kan göra något i den stilen - när det pratas om planerna för vår nya arena är den dyrare, har lägre publikkapacitet och tar dessutom längre tid att bygga. Märkligt.

När det gäller en utlåning av Markus Gustafson så är jag kluven. Jag har gillat det lilla jag sett av Gustafson, men ingen av våra tre senaste tränare har gett honom chansen. Hans kontrakt går ut efter säsongen, och han skriver väl knappast på ett nytt om han lånas ut - om nu inte HBK ställer det som krav. Samtidigt måste vi ju få ner lönekostnaderna, och har just nu en riktigt stor a-lagstrupp plus en ny U21-trupp, även om Gustafson knappast är en av de tyngre löneposterna.

För övrigt kan vi notera att det inte blir någon värvning av Alexander Alvarado.

1 kommentar:

Pontus S sa...

Jag håller med dig. När man ska bygga något i Halmstad, så blir det alltid lite mindre, tar dubbelt så lång tid att genomföra, men mycket dyrare. Det retar gallfeber på mig!