fredag 17 juni 2011

Wikströms listiga plan

Det har skrivits mängder av tokigheter om HBK i HP bara under de fyra år som den här bloggen har funnits (fyraårsdag på måndag, faktiskt). Frågan är dock om inte dagens text av Jan-Owe Wikström tar priset. HP:s mest profilerade sportskribent föreslår, vad det verkar på fullt allvar, att HBK:s supporterklubb BK Support ska sluta att stödja HBK. Istället ska HBK stödja BKS genom att betala medlemmarna för att gå på matcherna. De ska få tröjor, halsdukar, gratis inträde och ekonomiskt stöd till bortaresorna. Jag häpnar!

Men sedan inser jag att Wikström nog ändå har tänkt till och har en listig plan. Om hans förslag genomförs så lär ju ingen vara intresserad av att köpa årskort eller betala vanligt inträde. Istället kommer alla vilja bli medlemmar i BKS och sedan få mängder med prylar av HBK och gratis inträde. Därför kommer Wicke gissningsvis att föreslå morötter även för den vanliga publiken - HBK får helt enkelt betala dem kontant för att de orkat släpa sig till Örjan. Förslagsvis en dryg hundralapp för vuxna och halva den summan till ungdomar. Pensionärer hamnar väl någonstans mitt emellan. Och tv-bolagen ska naturligtvis inte behöva betala för att få sända matcherna - de ska ha betalt för att de sprider intresset! I konsekvensens namn måste också Svenska Fotbollförbundet sluta att betala ut prispengar till de lag som lyckas bra i allsvenskan. Istället får lagen betala SvFF om de lyckas bra i serien, som tack för att de hamnat så högt upp. Samma sak med Uefa. Inte tusan ska de betala ut prispengar om lagen lyckas i Champions League - nädå, då får allt lagen hosta upp med mycket pengar som tack till Uefa.

Nu kanske ni undrar hur HBK då ska dra in pengar till alla dessa nya utgifter, som tidigare var intäkter. Men jag tror att Wicke har hittat den självklara lösningen - hans förslag blir antagligen att spelarna får punga ut för att de får äran att spela i HBK. Minst 100000 om året ska det gissningsvis kosta dem att dra på sig den blåsvarta tröjan. Det lär räcka en bit, i alla fall om vi har en bred trupp.

3 kommentarer:

Tobias J-Stöcke Maur sa...

Du får nog fan läsa krönikan en gång till. Detta inlägg var nog fan det dummaste jag någonsin har läst.

Är du helt tappad i golvet?

Det är väl bara bra om BKS som den lilla supporterförening vi kan få någon form av ekonomiskt stöd? Var är det farliga med det?

Att du sen drar det vidare till Allsvenskan, UEFA m.m är ju fan bara pinsamt?

Skärpning för helvete, ska du ha en blogg så får du fan ta det seriöst och komma med seriösa inlägg. Annars kan du lägga ner på en gång.

SKÄRPNING!!!

Fjärås sa...

Ursäkta mig, men handlar inte Wikströms åsikter om att du som medlem i BKS i första hand ska få bättre priser på årskorten. Vad han sen säger om det här med halsdukar och tröjor har ju inte direkt med BKS att göra utan handlar mer om sittplatspubliken och att den ska börja visa sina rätta färger.

Men du kanske tycker att det är fel att du som medlem i den officiella supporter ska få billigare årskort? Du kanske tycker det är fel att HBK går in och hjälper den tappra skara som försöker få till en bra stämning.

Det ligger i HBK:s intresse att få en bättre och större klack på Örjan kan jag intyga. Tyvärr så är folket i Halmstad så extremt jävla negativa och rädda för att visa sitt stöd till Klubben så det är svårt. Men vi ger inte upp.

Snälla sluta vara så negativ mot allt som har med att få en bättre supporterkultur i Halmstad att göra. Att BKS redan motarbetas av i stort sätt hela staden gör inte hela saken bättre. Men som sagt, vi ger inte upp.

Exil sa...

Tobias J-Stöcke Maur/
Egentligen förtjänar naturligtvis du inget svar på din spya, men jag ska försöka att vara pedagogisk. Detta är min blogg. Jag gör vad jag vill. Om du inte tycker att det är seriösa inlägg tvingar ingen dig att läsa. Jag skriver för min egen skull och utan personlig vinning. Sedan är det naturligtvis roligt att några hundra i månaden tycker att det är värt att knappa in adressen och läsa mina tankar, men någon rätt att kräva vad jag ska skriva eller inte skriva har du inte. För övrigt, se mitt svar till Fjärås, som har vett att bete sig.

Fjärås/
Tack för kommentaren. Jag motarbetar inte BKS och har ingenting principiellt emot er. Jag skulle gärna se att supporterklubben växte och att klacken blev starkare. Det betyder dock inte att jag måste hålla med om alla era åsikter. Vad jag vänder mig mot i Wikströms text är att han har anammat myten att supportrarna inte ska stödja klubben, utan att klubben ska stödja (en liten del av) supportrarna. Sedan visar jag, naturligtvis lite tillspetsat, vad ett sådant upp-och-nedvänt argumenterande leder till om man genomför det konsekvent. Och bara för att få fakta rätt - jo, Wikström skriver att ni i BKS ska få allt det jag radade upp. Jag citerar: "Ge därför BKS-medlemmarna morötter som fritt eller reducerat inträde, tröjor, halsdukar så att de syns, ekonomiskt stöd vid bortaresor". Det betyder alltså att en person ska kunna betala 100 kronor till BKS (pengar som HBK inte ser röken av) och sedan ska HBK ge den personen fördelar som är värda åtminstone 10 gånger så mycket. Det är för mig inte att vara en supporter (det vill säga en person som stödjer) till HBK, eftersom man inte ger HBK något ekonomiskt stöd alls, utan istället får ekonomiskt stöd av HBK.