onsdag 16 mars 2011

Hur kommer A-truppen att se ut?

Det är naturligtvis helt rätt att låna ut Robin Malmkvist till Tromsö. Som Robin själv konstaterar är detta den bästa lösningen både för honom och för HBK.

Frågan är om fler spelare försvinner innan säsongen drar igång. A-truppen består efter utlåningen av Malmkvist av 25 spelare, enligt officiella hemsidan. Det är ganska många fler än de 18-22 spelare som det har talats om tidigare. Markus Gustafson (Öster) och Niclas Johnsson (Varberg) har ju varit aktuella för flytt, men står fortfarande med i truppen på hemsidan. Kvar i truppen står också Guri Baqaj. Han ska enligt rykten ha gjort bort sig genom att missa avresan till Norge och sedan inte velat ta sig dit på egen hand. Därefter har han inte alls spelat, varken i A-lag eller U21, vad jag har sett, och vi kan nog räkna bort honom. Kanske kan vi även definitivt räkna bort Christian Järdler. Jag har inte hört något nytt kring hans skada sedan januari, och risken är väl stor att han får lägga skorna på hyllan.

Vi kan också notera att Viktor Ljung står med i A-truppen och har förärats tröja nummer två. Att han flyttats upp tycker jag har gått obemärkt förbi. Men vi kan kanske inte heller lita till 100 procent på truppen på hemsidan: Niclas Johnsson, som står uppsatt i A-truppen, är ju kvar i Sverige och lirar med U21 mot Halmia imorgon, medan Ardian Rexhepi, som inte står med i A-truppen, är med A-laget i Katalonien.

Inga kommentarer: