lördag 26 mars 2011

Skratta eller gråta?

Ska man skratta eller gråta? Den frågan har jag fått ställa mig av några olika anledningar senaste dagarna. Först och främst på grund av det här så klart. Och här blir svaret naturligtvis att det känns mest naturligt att gråta. Att förlora mot ett lag i fjärdedivisionen är uselt. Fruktansvärt uselt. Har det ens någonsin tidigare hänt i HBK:s historia att A-laget fått stryk av ett lag tre divisioner längre ner? Men det går naturligtvis att skratta lite nervöst också - för än så länge står ju inga poäng på spel och jag förlorar gärna hur många träningsmatcher som helst bara vi plockar trepoängare när serien drar igång.

En annan sak som är tragisk eller lustig beroende på hur man ser på det är kvällstidningarnas så kallade guider inför allsvenskan som dyker upp så här års. Jag inhandlade dem idag och tog en snabbtitt på vad de skriver om HBK.

Aftonbladet klarar sig faktiskt oväntat bra. Visst finns det massor av småfel, som att Richard Magyar värvades från Astrio i fjol, att Kalle Johnsson och Niclas Johnsson blivit enäggstvillingar utseendemässigt och att tidningen inte har insett att flera spelare numera har bytt position (Mikael Rosén, Marcus Olsson och Kujtim Bala bör nog den här säsongen räknas som backar och inte mittfältare). Trots det är det nog faktiskt den minst felaktiga allsvenska guiden jag sett någon av kvällstidningarna presentera någonsin.

Expressens variant däremot - den är tragiskt dålig. Här är några av de skrattretande tokigheter jag noterat:
* Nästan alla HBK:are påstås ha kontrakt till 2013, inklusive exempelvis Michael Görlitz.
* Den gissade startelvan har Robin Malmkvist i mål (!!!), Christian Järdler på högerbacken (!!) och bäste spanjoren Ivan Diaz utanför laget (!).
* Vår ordförande heter Ingemar Broström.
* Vi har gröna bortatröjor.
* Guri Baqaj, som inte gjort en minut i varken A-lag eller U21-lag under försäsongen "lär få chansen i år." Baqaj är ju för övrigt nu utlånad till LB07, men det är begripligt att ingen av tidningarna hunnit få med det eftersom guiderna antagligen trycktes för ett tag sedan.
* Anel Raskaj, som varit utanför startelvan de fem senaste matcherna, beskrivs bland annat med följande mening "Halmstad tror mycket på honom inför den kommande säsongen."
* Ryan Miller, som även han varit petad stora delar av försäsongen "blir nu en viktig kugge i försvaret."
* Markus Gustafson (med felstavat efternamn) som HBK funderar på att låna ut till Öster "Lär få mer chanser det här året".
* Javi H, som i princip bara spelat centralt "är en snabb ytter".
* Alexander Prent, som ju sedan länge är klar för SC Cambuur, har ingen ny klubb klar.

Det finns säkert fler stolligheter i båda guiderna om man letar lite noggrannare, men för den som inte köpt någon av dem och tänker göra det är rådet entydigt: välj Aftonbladet!

Har ni för övrigt noterat att mina fyra senaste blogginlägg har haft rubriker formulerade som frågor? Ett tecken på att det finns massor av frågetecken inför premiären kanske? Hur som helst ska det bli otroligt spännande att vara på Örjans vall om en vecka.

4 kommentarer:

Peter sa...

Det här är fanimej det värsta jag varit med om, bör mailas till expressen direkt.

Stig-Åke Persson sa...

Att man förlorade mot Halmia är sanslöst dåligt. Detta lag ska HBK köra över sju dar i veckan. En sådan total underskattning från spelarnas sida är inte acceptabelt. Man blir ju bara förbannad. Nu skriver jag detta efter man vunnit mot Kalmar med 1-0. Det ser bättre ut. Förhoppningsvis är nu årets plattmatch spelad och glömd.

Mjällby sa...

Kan bara instämma att det är sjukt mycket fel i båda bilagorna. Jag som Maifare hittar massa fel i vårt lag, så antar att det är likadant i alla lag.

Tobbe Landgren sa...

Observera också ( i aftonbladets) att Jonas Gudni Saevarson är i startelvan men inte har någon spelapresentation what so ever! =/