onsdag 12 januari 2011

Rätt tänkt med U21-trupp

Lite i skymundan av värvningen av Iván Diaz presenterade HBK igår också en ny uppbyggnad av truppen: framöver ska vi ha en a-trupp på 18-22 spelare och en U21-trupp med 15-18 spelare, med en flexibel gräns. Tanken är att steget mellan ungdomslagen och a-laget ska bli mindre. Det låter både smart och spännande. Pep uttrycker det själv fint i HP: "Målet för andratruppen är att utveckla spelarna så snabbt och så bra som möjligt så att de kan passa i A-laget, och om inte så har vi åtminstone haft en chans att verkligen kolla om vi behöver dem eller inte." Det måste också vara stimulerande för dem i U21-truppen att veta att det bara krävs någon eller några skador alternativt avstängningar för att någon från U21-truppen ska kallas in till en allsvensk match (det är ju 18 man i en allsvensk trupp).

Om jag räknat rätt har vi idag en a-trupp på 21 man. Kanske flyttas några av de yngre som är långt från startelvan, typ Kujtim Bala och Niclas Johnsson, ner till U21-truppen, som ju också bland annat lär bestå av de åtta spelare som erbjudits heltidslärlingskontrakt. Men förutom det behövs ju ändå minst ett handfull namn till för att U21-truppen ska bli komplett. Ska bli intressant att se vilka de blir.

Och så verkar Lasse Jacobsson helst av allt vilja bli scout för klubben, men kan också bli sportchef, om vi ska lita på Fotbolldirekt. På fredag ska styrelsen tydligen ta beslut hur den sportsliga organisationen ska se ut.

Inga kommentarer: