onsdag 9 december 2009

Två offensiva spanjorer och ett avhopp

Två offensiva spelare från Espanyol ska ansluta till HBK under träningslägret i februari, uppger Sportal. Jag förstår tanken med att inte skrämma spanjorerna med den svenska försäsongsträningen i januari, men eftersom den allsvenska premiären är i mitten på mars blir det väldigt lite tid att spela in dem i laget. Och var det inte just det som var problemet med vårt förra lån Azrack Mahamat - att han aldrig fick tid att acklimatisera sig.

Dagens andra HBK-nyhet var styrelsemedlemmen Johan Johqvists avhopp. Sett utifrån är det svårt att avgöra vad konflikten egentligen består i. Intressant dock att SR Halland medvetet ljuger om hur många egna produkter som HBK har i a-laget. Och Johqvist talar inte heller sanning när han påstår att HBK inte uppmärksammat ungdomslagens framgångar i DM. Johqvists kritik mot att det inte finns någon utvecklingsvilja inom klubben låter ger mig däremot obehagliga flashbacks. Jag tycker att det delvis låter som ett eko på förre ordföranden Arne Ekstrands synpunkter när han hoppade av, och stämmer deras kritik är det naturligtvis illa för HBK.

Vad gäller de två provspelarna är det än så länge tyst som i graven, både från pålitlige u-lagsbevakaren Halmstadsbloggen och från HP. Någon som sett dem träna?

Inga kommentarer: