torsdag 17 december 2009

Småländsk duo nya tränare

Så mycket för snacket om att plocka in en ny huvudtränare utifrån - det blev Jannes assistent Lasse Jacobsson. Som parhäst gamle HBK:aren Michael Svensson.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här lösningen. Jacobsson har varit ganska framgångsrik i lägre divisioner tidigare i karriären som den här sammanställningen visar, men sedan dess har han hunnit med att trilla ur allsvenskan med Öster och att trilla ur superettan med Limhamn Bunkeflo (LB07). Ingen uppåtgående trend således. Nu påstår han plötsligt att han ser fotboll på ett helt annat sätt än Janne - varför han då har valt att vara assistent till Janne i två olika omgångar begriper jag inte. Och spelarna, som säkert hade haft nytta av en ny röst, hur tar de emot det här?

Möjligen kan Micke Svensson vara den nya röst som behövs. Men oavsett hur mycket vi älskar Micke för hans enorma vinnarskalle så är han väldigt oerfaren som tränare, och vi vet inte alls hur det kommer att fungera.

Nåja, vi ska självklart ge den småländska duon en chans. Men oj, vad det kommer att börja gnällas på HBK om laget får en dålig start nästa år. Då kommer nog Janne-bashingen att kännas som en västanfäkt.

Inga kommentarer: