onsdag 16 december 2009

I väntan på nya tränaren

Idag ska Ingemar Broström träffa vår tilltänkte huvudtränare, enligt Fotbollskanalen. Senast på fredag hoppas vår ordförande att tränarteamet ska vara klart, och det är ju ingen vild gissning att Michael Svensson kommer att ingå i det. Jag hoppas dock verkligen att ingen ser Broström och Mats Jingblad tillsammans idag.

I väntan på att tränaren ska bli klar lanserar Expressen ett silly season-rykte: Mikael Dahlberg kan komma att gå till HBK. Verkligen silly enligt mig - Dahlberg är en extremt ofarlig anfallare som på 73 allsvenska matcher i Djurgården endast har orkat med 6 mål. Till och med Ajsel är ju giftigare (64 allsvenska matcher och 7 mål). Även i sin förra klubb GIF Sundsvall var Dahlberg en svag målskytt - max fyra mål under en säsong. Han kan också spela back, men där behövs han knappast i HBK. Den enda positionen där han möjligen skulle kunna vara aktuell är som mittfältare.

Fast tänk om de båda sakerna har ett samband. Att det är André Jeglertz som är Broströms huvudkandidat som tränare och att Jeglertz vill plocka med sig Dahlberg (som startade nästan varje match under Jeglertz ledning) till HBK. Hemska tanke.

Inga kommentarer: