söndag 2 augusti 2020

Nollor och ofräscha ben

”Jag ska inte vidare härifrån”, säger Mikael Boman när HP pratar med honom om hans fruktansvärda måltorka. Och det stämmer säkert att Boman är nöjd med att han har ett (troligen välbetalt) kontrakt med HBK i ytterligare 1,5 år. Men vi andra HBK:are nöjer oss inte med det, vi ”ska vidare härifrån” – till allsvenskan. Den vägen vore onekligen lättare om Boman åtminstone kunde sätta ett par strutar på alla de mängder av lägen som han haft hittills. Istället står han på 0 mål på 10 starter, nästan parodiskt dåligt av en anfallare i ett topplag. Och kan han inte göra mål när han spelar i ett topplag i superettan känns det som helt bortkastade pengar att ha kvar honom i allsvenskan 2021.

Att det blev 0-0 mot jumbon Ljungskile igår kan dock så klart inte skyllas bara på Mikael Boman, även om han var ännu trubbigare än vanligt. Vi skapade knappt några målchanser, men släppte å andra sidan inte till några heller, så då var resultatet logiskt. Det var nog inte dumt för försvaret och Malkolm Nilsson att få hålla nollan och en poäng är ändå bättre än noll.

Det märktes i tempot att det var tredje matchen på en vecka, men ändå hade Haglund inte roterat i startelvan sedan matchen i onsdags, trots att vår lagkapten Andreas Johansson före matchen talade om vikten av ”fräscha ben”. Exempelvis Dusan Djuric verkar helt ha tappat formen, vilket jag uppmärksammade redan för en vecka sedan, men Haglund inte verkar ha noterat. Och när vår tränare väl gjorde sina två första byten var det de två spelare som spelat minst och var bland de piggaste i spelet – Sadat Karim och Thomas Boakye – som fick lämna.

Ante G har spelat 150 seriematcher i rad. Men frågan är om inte den sviten bryts snart – i och med gårdagens varning har han redan två gula kort i år, trots att bara en tredjedel av serien är spelad.

Inga kommentarer: