lördag 29 augusti 2020

Bäst när det gäller

Två segrar i rad i jämna matcher mot toppkonkurrenter – så brukar verkligen inte det HBK jag lärt känna de senaste åren agera. Men detta nya Haglundska HBK är verkligen en trevlig bekantskap. Degerfors visade idag varför de toppar serien (de är det klart bästa lag vi mött) och vi visar varför vi hakar på precis bakom (vi har en extremt stabil defensiv).

Många riktigt fina prestationer idag, men det är svårt att komma förbi Ante G. Så säker och så rutinerad – vilket syntes när han fixade både målet och avstängningen på en av Degerforsanfallarna.

Samuel Kroon måste också hyllas. Han har nu 10 poäng (4 mål och 6 assist) på 15 matcher. Det är ruskigt bra för en mittfältare och än mer imponerande med tanke på att han aldrig spelat på den här nivån tidigare.

Vi får inte heller glömma Malkolm Nilsson – allt bättre och nu också med avgörande räddningar. Såg ni förresten hur glad han blev över sitt gula kort? Det kunde mycket väl varit rött.

Och så till sist: Det känns nästan taskigt att ta upp det, men varför spelar Mikael Boman från start? Han har nu gått en halv säsong utan mål och det känns som att han bara blir sämre och sämre. Tidigare kom han i alla fall till lägen, men brände dem. Nu händer ingenting kring honom. Och när han någon enstaka gång lyckas få bollen under kontroll är han seg både i tanke och kropp.

Inga kommentarer: