söndag 23 augusti 2020

RWP vann skyttekungskampen

En orättvis seger mot en toppkonkurrent – åh, så oväntat, åh så härligt! Sådant är vi inte bortskämda med. Men vår skyttekung RWP visade klinisk kyla på sitt nästan enda riktiga läge under matchen, medan Giffarnas skyttekung Pontus Engblom, som ju faktiskt har ryktats till HBK för några år sedan, inte fick till det.

I början av säsongen fick vi straffar i nästan alla straffsituationer. Nu känns det som att domarna försöker kompensera och aldrig blåsa straff. Mot Sundsvall borde vi definitivt haft en – skönt att det inte blev avgörande.

Å andra sidan – vi ska vara glada för att domaren inte visade ut Joseph Baffo efter hans hårda knuff på en giffare. Då hade matchen mycket väl kunnat sluta med förlust istället, och vi hade varit utan Baffo mot Degerfors.

Noterade ni att hela HBK:s mittfält byttes ut under matchen? Det har nog aldrig hänt förut och kommer gissningsvis aldrig att hända igen.

Varför har Superettan egentligen en ”topplista” över assist? Den är ju uppenbart felaktig. Både Sadat Karim och Samuel Kroon har fyra målgivande passningar, men är inte med på topp-tio, vilket däremot flera spelare med bara tre assist är.

Och så ska Marcus Sahlman visst bli tredjemålvakt. Han var ung och lovande när den här bloggen startade – det märks att tiden har gått.

Inga kommentarer: