söndag 2 september 2018

Mittbackar som fyllt 70

Efter ett decennium på vift återvänder Andreas Johansson till oss 2019. Att värva hem en spelare som så sent som för två år sedan utsågs till allsvenskans bäste försvarare är naturligtvis en fjäder i hatten. Men samtidigt som det är glädjande har jag ändå lite svårt att bli så entusiastisk som många andra, för:

* Ante G kommer att vara 37 år när serien drar igång nästa år. Även om hans kropp än så länge håller kan det gå oerhört snabbt nedåt när åldern väl börjar ta ut sin rätt. Och då står vi där med ett treårskontrakt...
* Ante G kommer inte till HBK i första hand för att han vill till HBK. Han kommer till HBK för att hans familj har flyttat till Halmstad. Då passar det naturligtvis bra för honom att få en fast inkomst i HBK i tre år. Hur motiverad är han?
* Ante G och Peter L kommer att vara över 70 år tillsammans när säsongen drar igång. Rutin och placeringssäkerhet kan väga upp en del, men visst finns risken att de flesta snabba spelare kommer att kunna springa rakt igenom vårt mittförsvar om de serveras bra bollar. Och det alldeles oavsett om vi spelar i allsvenskan eller superettan 2019.

Inga kommentarer: