lördag 3 januari 2009

Elitverksamhet eller social verksamhet?

Efter att ha läst artikeln om att Magnus Arvidsson får nytt kontrakt inställer sig frågan: är HBK:s a-lag en elitverksamhet eller en social verksamhet? Janne Andersson gör nämligen klart att man inte förlänger med Arvidsson för att hans kvaliteter, utan för att man vill ta ansvar för honom och hans rehabilitering. Det är visserligen sympatiskt, men för mig obegripligt. Magnus Arvidsson är ingen trotjänare i HBK - han kom hit sommaren 2006 - och han har inte gjort något outplånligt intryck i klubben. Faktum är att han redan före skadan var petad. Att förlänga kontraktet med en petad, dyr, gammal och skadad spelare som inte har någon särskilt stark anknytning till klubben låter för mig som ett oförsvarligt slöseri i en elitklubb. Men HBK:s a-lag är kanske framför allt en social verksamhet?

För övrigt undrar jag hur det egentligen står till på HBK:s kansli. För ett par veckor sedan uttryckte jag min förundran över att man inte kunde stava till Tomas Zvirgzdauskas. Nu står man för ett nytt pinsamt misstag. På den officiella hemsidan har HBK publicerat Fotbolldirekts sammanställning över övergångar i de allsvenska klubbarna. Uppenbarligen har man inte ens läst artikeln själva - bland HBK:s förluster saknas nämligen Daniel Johanssons övergång till Falkenberg. Man publicerar alltså en artikel som man vet (eller i alla fall borde veta) är inkorrekt. Om nu Fotbolldirekt har så usel koll på HBK, hur bra koll tror kansliet att Fotbolldirekt har på de andra klubbarna? Antagligen lika dålig. Artikeln borde aldrig ha publicerats, åtminstone inte utan att bli korrekturläst.

En annan sak: vart tar egentligen Jesper Westerberg vägen, tror ni? Konstigt att det är så tyst kring en spelare som Djurgården enligt uppgifter var beredda att betala två miljoner kronor för vid den här tiden förra året.

Inga kommentarer: