söndag 21 december 2008

Inte vilken Kvast som helst

För någon dag sedan fick jag hem HBK:s årsbok Kvasten som alla medlemmar får gratis. En till stora delar välgjord och intressant publikation. Framför allt älskar jag att läsa statistik på sådant som sällan redovisas annars. Till exempel orsakade och tilldömda frisparkar. Ibland är siffrorna ganska väntade, som att Sebastian Johansson har orsakat flest (58 stycken), medan Anel Raskaj har blivit nedsparkad oftast (59 gånger) och Michael Görlitz fixat flest frisparkar per spelad match (31 stycken på 13 matcher). Ibland är siffrorna mer oväntade, som att Tomas Zvirgzdauskas ligger tredje högst när det gäller tilldömda frisparkar (35 stycken). Värt att notera är att Zvirgzdauskas bara deltog i 22 matcher.

En annan intressant statistikuppgift är att Emir Kujovic är den spelare som skjutit näst mest skott (30 stycken), trots att han bara startade i fem matcher och blev utbytt i samtliga. Å andra sidan gjorde han ju 20 inhopp och skjuter i princip alltid när han har möjlighet - till skillnad från brorsan Ajsel som bara sköt 20 skott trots 13 matcher från start och åtta inhopp. De är verkligen varandras motsatser i den aspekten och jag gillar Emirs sätt bättre, även om båda bröderna hade blivit bättre om de hade varierat sig mer när det gäller skott eller passning.

Intressant är också att kunna fördjupa sig lite mer i B-laget och ungdomslagen.

Men Kvasten förtjänar inte bara beröm. Där finns en del korrekturfel, varav ett är ordentligt pinsamt. Tomas Zvirgzdauskas kallas vid åtminstone två tillfällen för Tomas Zwirgzdauskas. Att en HBK-medarbetare inte kan stava namnet på en spelare som har varit i klubben i drygt sex år är fruktansvärt uselt.

Inga kommentarer: