söndag 1 november 2020

När säkrar vi allsvenskt kontrakt?

Vi avfärdade Öster också, trots bortaplan och en usel plan. 3-0 borta mot en toppkonkurrent är fruktansvärt imponerande. Det är nästan så att man börjar bli van vid och förvänta sig seger i varje match – en känsla som jag inte haft på över ett decennium.

Som bonus tappade J-Södra poäng. Nu är det allsvenska kontraktet riktigt nära. Vinner vi mot Dalkurd på lördag så kan vi luta oss tillbaka och se J-Södra mot Norrby senare på kvällen. Skulle Norby vinna är det 100 procent klart, tar Norrby poäng är det klart i praktiken (9 poäng och överlägsen målskillnad för vår del). Annars får vi kanske vänta två veckor till och säkra uppflyttningen mot Sundsvall borta. Det skulle ju vara precis enligt traditionen – vi brukar ju ordna allsvenskt kontrakt mot Giffarna i november.

Sadat Karim och Mikael Boman gjorde båda mål igen. Vilken förvandling anfallsduon genomgått under hösten. Och Karim är ju inte sällan ruskigt stark i spelet också. Duger de som vårt forwardspar i allsvenskan nästa år ändå, trots allt? Ja, kanske det – men Crespo och ett par ungdomar som jagar på bakom.

Inga kommentarer: