söndag 25 oktober 2020

En födelsedag värd att fira

Sadat Karim fyllde år – och fick äntligen fira att han gjort mål. Ghananen har ju varit inblandad i en hel del framåt i år och är en extremt stark bollmottagare, men bara hittat nätet en gång tidigare.

Både Karim och anfallspartnern Mikael Boman har lyft sedan RWP såldes. Och i intervjun i Dplay sa Karim en intressant sak angående anfallssamarbetet: att han studerat Bomans sätt att spela under tiden som han satt på bänken, och att han därför alltid vet var Boman är. Karim nämnde också att han knappt spelat 4-4-2 tidigare, och det kan ju också vara en förklaring till att han först nu lyckas bra. I mina ögon får han gärna få förlängt kontrakt, men jag gissar att han är en av de spelare som har bäst betalt i truppen och med tanke på covid-19 finns kanske inte de ekonomiska förutsättningarna.

Matchen i övrigt? Ja, det var ingen höjdarprestation, men det är ju också imponerande att vinna även när spelet inte stämmer. Och som en extra bonus fick ju Öster storstryk. Det blir en riktigt intressant drabbning i Växjö på lördag.

Inga kommentarer: