söndag 18 oktober 2020

Ett stort kliv mot allsvenskan

HBK-matcher har börjat få ett angenämt mönster – en hyfsat tidig ledning och sedan total kontroll på matchen. Så var det förra helgen mot Gais och så var det igår mot Brage.

Båda våra närmaste konkurrenter förlorade dessutom (tack Johan Blomberg!) så vi tog faktiskt ett riktigt stort kliv mot allsvenskan igår. Och visserligen ska man inte gapa efter för mycket, men jag undrar hur Degerforsarna nu känner sig? För tio dagar sedan kändes de i princip klara för allsvenskan, nu hackar den tidigare så imponerande offensiven. Kan vi till och med ta hem Superettan i år?

Emil Tot Wikström har tagit konkurrensen från Simon Lundevall på helt rätt sätt. Förra helgen hade han inte siktet riktigt korrekt inställt, men igår visade han ju klass även där. Kul!

Och så fick Mikael Boman måla igen. Han hävdar ju själv att hans självförtroende inte påverkats av den extremt långa måltorkan tidigare i år, men jag tror inte att det finns någon anfallare som inte får en självförtroendeboost av målrassel.

Det var förresten en ruggigt stark bänk vi hade igår, den bästa på väldigt länge: Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric och Simon Lundevall hade alla utan problem kunnat ta plats i startelvan.

I veckan kom också några nyheter gällande truppen. Isac Larsson får förlängt, vilket inte är förvånande med tanke på att han är den enda debutanten som Magnus Haglund släppt fram under sina 1,5 år i klubben. Och Robin Östlind måste tyvärr sluta med fotboll, vilket inte heller det är en överraskning.

Inga kommentarer: