onsdag 8 juli 2020

Tre gånger tre noll

Till skillnad från senaste matchen, som vi startade enormt bra, gnisslade det en del i inledningen i kvällens drabbning mot Norrby. Men efter en straff – med obligatoriskt mål av RWP som följd – kunde vi ta ett ordentligt grepp, och även om Malkolm Nilsson återigen fick göra några fina aktioner så kändes det hela tiden tryggt. Sedan kom tvåan och trean och vi var även närmare fyran och femman än vad Norrby var en reducering. Oerhört stabilt.

RWP har alltså gjort sex mål på fem matcher i år. Får vi behålla honom hela säsongen lär Superettans målrekord för en skyttekung (23 mål på en säsong) vara i fara.

Ett enda insläppt mål på fem omgångar. 2006 släppte TFF bara in 13 mål på 30 Superettan-omgångar. Det blir nog svårt att upprepa, men kanske kan vi sikta ditåt?

Och så kan vi notera att Oscar Petersson lämnar HBK för Landskrona Bois. Det är tråkigt att se en talang försvinna, men långt ifrån överraskande eftersom han varit så långt ifrån att få spela. Att truppen är ett par man för stor har jag ju noterat tidigare.

Inga kommentarer: