torsdag 30 maj 2019

En strategi inför silly season

Hur ska vi göra när transferfönstret öppnar den 17 juli? Det avgörs de närmaste veckorna, tänker jag.

Den 17 juli har precis halva Superettan, 15 omgångar, spelats. Ligger vi då i närheten av en kvalplats eller till och med allsvensk plats – ja, då kan vi göra som Magnus Haglund antyder att han vill göra: värva på de positioner där vi är tunna.
Men vi bör också försöka släppa någon eller några centrala mittfältare. Vi har ju ett överflöd av spelare där, samtidigt som Dusan Djuric och Joel Allansson är givna i startelvan. Spelare som gissningsvis sitter på dyra kontrakt, som Pontus Silfwer och Andreas Hadenius, får gärna skeppas iväg, eftersom alternativen är så många: Erik Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Emil Tot Wikström, Oscar Petersson (som alltså fortfarande inte har gjort en minut i serien i år).

Men för att nå toppstrid skulle jag gissa att vi behöver omkring 12 poäng under de fem kommande omgångarna – alltså vinst i fyra av fem matcher. Vinner vi inte så många matcher och är alltså inte är med i toppen den 17 juli – ja då tycker jag att vi bara bör kapa kostnader och släppa iväg Andreas Hadenius och/eller Pontus Silfwer och sedan rikta in oss på spel i Superettan 2020 också.

Inga kommentarer: