tisdag 14 maj 2019

Noll markering och noll poäng

Om TFF-segern i Haglunds debut gett oss en självförtroendeboost så försvann den efter en minut. Då tyckte HBK:arna att en Gaisare inte behövde markeras i straffområdet med resultatet att 0-1 rasade in. Tjugo minuter senare upprepades samma typ av icke-markering och 0-2 var ett faktum.

Visst, tids nog kom vi över chocken, och två tredjedelar av matchen är helt okej, även om vi skapar för få heta chanser. Å andra sidan var det inte konstigt att Gais lade sig på försvar i ledning.

RWP har verkligen blommat ut. Kunde förutom det snygga målet fått in ett par bollar till. Hoppas att vi förlänger med honom å det snaraste. För övrigt var varningen han fick idag bland det märkligaste jag sett.

Dusan Djuric riktigt bra igen. Det är bara att erkänna: jag hade fel när jag sågade värvningen. Men visst gör det lite extra ont att tänka på att vi kunde fått en tre år yngre Djuric 2016. Var hade HBK varit idag om han inte valt de kurdiska miljardärernas pengar istället för sin moderklubb då?