söndag 2 juni 2019

Bommar och Boman

Erik Ahlstrand sköt över öppet mål, Thomas Boakye sköt utanför öppet mål, Rasmus Wiedesheim-Paul sköt och sköt och sköt men prickade målvakten hela tiden, Sadat Karim sköt i mål men hans passningsläggare var offside, Alexander Johansson försökte skjuta men fumlade med bollen – ja, det var missarnas eftermiddag på Örjans vall igår. Och därmed bara en poäng till ett överlägset HBK.

Fyra segrar på de fem matcherna fram till transferfönstret öppnar krävs för att uppflyttningshoppet ska leva, skrev jag häromdagen. Nu missade vi redan i första matchen, och då är det alltså fyra raka som behövs, annars kan vi fullständigt glömma allsvenskan 2020, anser jag. Trots det verkar vi – som alldeles nyss var i enorm ekonomisk nöd – vara på väg att värva den gamle hjälten Mikael Boman. Visst var Boman riktigt bra när han var här senast, men han är knappast billig i lön och har dessutom ett halvår kvar på kontraktet. Varför inte vänta till hans kontrakt går ut i december – då kostar han inget i övergångssumma och vi sparar in lönen under den här säsongen?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tror dealen med Randers är att vi tar över hans kontrakt, så de slipper betala lön över hösten. Tvivlar på att det blir någon övergångssumma, dock är ju inte Boman gratis eller en dussinspelare så det lär inte bli billigt.

Exil sa...

Så kan det vara. Att betala dansk lön i ett halvår lär dock – precis som du skriver – knappast vara billigt.