söndag 26 maj 2019

Första hemmasegern på ett halvår

Det var nästan ett halvår sedan sist, men igår tog vi till slut en seger i en tävlingsmatch på hemmaplan. Och det var inte bara resultatet som gladde, även spelet var riktigt fint. Är det detta som är den verkliga Haglund-effekten? Låt oss hoppas, men också hoppas att vi inte åker på nytt bakslag mot Västerås nästa helg.

Dusan Djurics första HBK-mål på över ett decennium var hyfsat snyggt.

Och Erik Ahlstrand fick göra sitt första seniormål någonsin. Kul. Och jag kan – i motsats till en del andra – förstå att Sadat Karim, som lidit så mycket av sin måltorka, låg kvar och grämde sig över sin häpnadsväckande miss.

Gabriel Gudmundsson sägs vara på väg bort i sommar. Visst vore det roligt att behålla honom, men kan vi få betalt och slipper se honom i ett annat svenskt lag så är det positivt. Och Gudmundsson har ju inte varit så framgångsrik i år.

Andreas Hadenius är tillbaka i HBK-träning. Men Haglund verkar inte överdrivet entusiastisk. Och det är inte svårt att förstå – vi har ju ett överflöd av centrala mittfältare, vilket exempelvis syns i att Oscar Petersson fortfarande inte har gjort en minut i serien i år.

Inga kommentarer: