måndag 20 mars 2017

Dubbla FCK:are på ingång

Aboubakar Keita är på väg in till HBK. Det är en spelare som nyligen förlängde sitt kontrakt med FCK och står på gränsen till FCK:s a-lag – alltså relativt sett mer meriterad än vad Marcus Mathisen var när han kom. Keita beskrivs av Janne Jönsson som en "stark bollvinnare och fysisk spelare som samtidigt är en skicklig passningsspelare". Till detta kan man lägga att han gissningsvis ger oss bättre luftspel på mitten eftersom han är längre än någon av våra andra mittfältare (HP:s uppgift om 184 centimeter är fel, 188 centimeter är korrekt). Sammantaget känns Keita som en spelare som är på en nivå högre än vad vi annars kunnat få in och att i detta läget klaga på att han bara kommer som lån är märkligt. Precis som Janne Jönsson påpekar så var ju Mathisen från början också tänkt som ett lån och skulle vi i ett senare skede kunna förlänga med Keita så får det ses som en ordentlig bonus.

FCK:are nummer två på HBK:s radar är 17-årige ytterbacken Mads Roerslev (även här har HP fel och påstår att han fyllt 18). Det kan å ena sidan kännas lite märkligt att låna in en så ung och orutinerad spelare. Å andra sidan har han gjort matcher för FCK:s a-lag (och gjorde till och med gjorde mål efter en minut i sin debut – efter en passning från Keita!) och är bofast i danska ungdomslandslag. Min gissning är att han nog kan konkurrera med våra nuvarande ytterbackar och eftersom vi behöver bredda på positionen vore det inte fel att plocka in honom.

Och skulle dessa lån slå väl ut kan vi säkert få se fler klasspelare från Nordens mest framgångsrika klubb i HBK i framtiden.

Inga kommentarer: