söndag 19 mars 2017

Bättre än superettan – men bra nog för allsvenskan?

TFF var fjärde matchen på försäsongen mot ett lag från superettan – och fjärde raka stabila segern. Total målskillnad på de fyra matcherna: 11-1. Ja, det ser onekligen ut som att HBK har tagit ett kliv uppåt sedan förra säsongen, då vi hade betydligt tuffare att besegra superettanlag.

Om det räcker till i allsvenskan? Det är fortfarande en obesvarad fråga. Fyra matcher mot allsvenskt motstånd har gett två förluster, två oavgjorda och målskillnaden 3-11. Å andra sidan: vi är det enda lag som inte har förlorat mot Östersund under försäsongen. Våra premiärmotståndare har sju segrar och en oavgjord hittills i år. Jag är nöjd om vi kan ta en poäng mot dem på Örjan den 1 april.

På det individuella planet var det återigen kul att se Nikolai Alho igår. Han har blivit bättre och bättre under försäsongen och är en klar förstärkning på högerkanten. Alhos tillslag är riktigt fint – det såg vi både när han krutade in 1-0 och när han lade hörnor igår. Kanske kan han få chansen att ta frisparkarna också snart?

Även vårt andra nyförvärv Kosuke Kinoshita gjorde en bra insats igår och hittade också han målet. Japanen blir även han en förstärkning.

Och Marcus Mathisen fick återigen vikariera som ytterback. Det gjorde han bra. Kanske kan vi trots allt klara oss utan att värva ytterligare en ytterback, när Mathisen som hjälpgumma kan hoppa in både som mittback, ytterback och innermittfältare.

I veckan har jag också kollat igenom årsredovisningen. Jag är långt ifrån någon expert på området och inte har det blivit lättare av att förstå nu när vi bedriver elitverksamheten i ett bolag med egen årsredovisning. Därför undrar jag vad aktieägartillskottet på drygt 3,5 miljoner kronor till bolaget egentligen innebär. Är det bara någon bokföringsmässig grej där pengar skickats från föreningen till bolaget? Eller är det någon utomstående som återigen har räddat oss genom att gå in med extrapengar? Om det är det förstnämnda är resultatet för hela koncernen på plus 148 000 kronor riktigt bra, men om det är den sistnämnda tolkningen som gäller så borde ju vårt "egentliga" resultat oroande nog vara nästan 3,4 miljoner minus.

Och så tycker jag att alla borde se HBK-TV-intervjun med Urban Jansson – det känns riktigt betryggande att få en insikt i hur långsiktigt klubben arbetar.

Inga kommentarer: