fredag 29 april 2016

Synd att Sead stoppas

Sead Haksabaanovic får inte vara med i U17-EM. Det är synd. Hade han fått åka hade han fått nya erfarenheter och kanske även höjt sitt marknadsvärde ytterligare. Vi hade inte heller riskerat att han blir besviken på HBK, vilket kan få stora konsekvenser på både kort och lång sikt.

Jag tror inte heller att det hade varit katastrofalt för oss sportsligt sett om Haksabanovic var borta 3-4 matcher. Visst, han är en skicklig spelare och har varit ordinarie. Men – utan att på något sätt försöka nedvärdera hans talang – så kan vi också konstatera att han hittills inte har varit dominerande. Två mål visserligen, men ett av dem på straff och inget av dem har vunnit oss några poäng. Det finns också högst kapabla ersättare, som Rebin Asaad med ett fint inhopp mot ÄFF och Kristoffer Fagercrantz som ju var framgångsrik sist vi spelade i superettan. Nej, som sagt: synd att Sead stoppas.

Och så har farmarklubbsavatlet med Isak Pettersson blivit klart. Bra!

För övrigt skulle det inte skada om HBK korrekturläste texter som ska ut på hemsidan innan de publiceras. Jag hittade en handfull fel i denna text redan under första genomläsningen. Känns oproffsigt.

Inga kommentarer: