söndag 17 april 2016

Silver guld värt

Tre minuter på plan – sedan hade Simon Silverholt tredubblat vår poängskörd idag. Härligt! De två extrapoängen kan bli guld värda när vi summerar serien.

Förutom målet var Silverholt också nära att fixa straff strax innan han spräckte nollan. Därmed var han inblandad i ganska exakt två målchanser mer än vad Alexander Rudd Tveter åstadkom på sina dryga 87 minuter. Och Tveter gjorde heller ingen glad i spelet ute på plan – förlorade nickduell efter nickduell och hade väldigt svårt med mottagningarna. Bättre kan du, Alexander!

Visserligen är Ängelholm inte tippat som något topplag, men jag måste ändå säga att HBK-defensiven ser riktigt stabil ut – ja, förutom Stojan Lukics spel med fötterna då.

Och i veckan har Sead Haksabanovic blivit uttagen till U17-EM. Trots att HBK skrivit om uttagningen på hemsidan så verkar det inte vara helt klart att Haksabanovic ska få åka. Jag tycker att vi ska släppa iväg honom. Det är bra signal till andra talanger att vi inte stoppar dem, det ger honom ny erfarenhet, det kan höja hans värde ytterligare och vi har spelare som kan ersätta honom, som till exempel dagens debutant Rebin Asaad. Även om Haksabanovic är vår bästa målskytt i år så tycker jag inte att han har fått det att lossna i spelet hittills.

För övrigt verkar det som att Adrian Hallsö fått kontrakt med HBK, i och med att han satt på bänken idag.

Inga kommentarer: