måndag 4 april 2016

Are you Sirius?

Under fem månader har vi väntat och längtat. Så äntligen är det dags. En minut – och så slår framtiden till! Pang! Så härligt! Så underbart! Så fantastiskt! Och sedan ... mörker, bara mörker.

Efter ledningsmålet tar de blåsvarta motståndarna över spelet. Vi sticker upp i några vassa kontringar, borde kanske fått in ett mål till. Men uppsalaborna både kvitterar och tar ledningen. Vårt spel är extremt enahanda: ut med bollen till en av av yttermittbackarna som tjongar mot ett väl samlat motståndarförsvar. Vi tänker: "Are you Sirius, Janne? Var detta verkligen dagens taktiska idé?"

I andra halvlek har vi en enda riktigt fet kvitteringschans när vår tilltänkta skyttekung kommer fri men missar. Vi tänker: "Are you Sirius, Fredrik? Det är ju sådana lägen som du är värvad för att sätta!" Vi ser vår målvakt springa ut från planen och vara borta i flera minuter. Vi tänker: "Are you Sirius, Stojan? Vad tusan gör du i omklädningsrummet när vi borde trycka på som mest?" Och så till slut, för att verkligen få känna vindarna från 2015 igen, får vi ännu en gång se vår stackars mittback stå där vid sidlinjen, redo att hoppa in när vi desperat jagar mål. Vi tänker: "Are you Sirius, Janne?" För vi vet redan hur det ska sluta.

Inga kommentarer: