torsdag 11 februari 2016

Visst tusan skriver Dusan på

Precis som i somras tränar Dusan Djuric med klubben igen. Visserligen kan han återigen välja att nobba oss, men det finns en avgörande skillnad från förra gången: då stängde vårt transferfönster innan de flesta utländska gjorde det, den här gången är vårt ett av få som är öppna. Med andra ord: då tränade han med oss för att komma i form för att kunna signa med en annan klubb, nu är hans valmöjligheter oerhört mycket mer begränsade. Att detta är viktigt märks ju eftersom han tog kontakt med HBK först efter att de internationella transferfönstren stängde. Lägg till att han nu har gått ett halvår utan klubb och att han faktiskt i somras i princip lovade att spela för HBK innan karriären är över. Så visst tusan skriver Dusan på snart.

En helt annan fråga är vad han kommer att tillföra. Vi kan nog inte räkna med att han är lika bra som 2007, men i Superettan bör han kunna vara dominant spelmässigt – och pr-mässigt. Det kommer inte att finnas en spelare i närheten av hans status i serien: klubbikon, före detta landslagsman, Champions League-deltagare.

Himlen är Blås forum spekuleras det i vilken position Djuric skulle få och en del är oroliga för att en värvning av honom skulle gå ut över Sead Haksabanovics möjligheter att slå igenom. Visst blir konkurrensen tuffare, men även med Djuric så skulle vår trupp vara tunn. Haksabanovic kommer att få sina chanser.

Inga kommentarer: