lördag 2 januari 2016

Kan Mustafa blomma ut hos oss?

Dardan Mustafa är nästa namn som kopplas ihop med HBK. En anfallare som var ordentligt lovande, men som inte riktigt lyckats i Gefle, med bara ett mål på två säsonger och 37 matcher. Som Håkan Ericsson påpekar är han samma årgång som Kwame Karikari, men jag har en känsla av att Mustafa är betydligt mer utvecklingsbar än ghananen, som har ett uselt spelsinne.

Och så kom Eric Smith betydligt närmare en flytt till IFK Norrköping när Alexander Fransson lämnade mästarna och Janne Andersson passar på att locka med att "unga spelare ska veta att de har den chansen här i Norrköping".

2 kommentarer:

Håkan sa...

Ja, kanske är Karikari ett hopplöst fall? Men samtidigt: kom till AIK som 20-åring, mål mot CSKA Moskva i Europa, 11 mål på drygt 20 matcher i Turkiets andraliga (vars förstaliga rankas 10 platser högre än Allsvenskan. Det är väl pga av det jag kan känna att Karikari ändå har en viss potential och ändå presterat på en högre nivå än Mustafa fram tills dags dato. /Håkan

Exil sa...

Andradivsionen kanske är rätt nivå för Karikari, det gick ju hyfsat även i Degerfors. Å andra sidan misslyckades han nu senast i en turkisk andradivisonsklubb. Att han gjort mål mot CSKA är ingen kvalitetsgaranti, ett enda mål gör inte att en spelare är bra. Det är inte heller Karikaris målsnitt som är problemet, för det är ganska hyfsat, utan hans bristfälliga insatser i själva spelet.