onsdag 20 januari 2016

Ruud Tveter viktigare än Smith för HBK 2016

Så fick han då till slut som han ville, "Tårtan" Smith – en flytt till Norrköping. Jag hade naturligtvis helst haft en ung talang kvar, men det är helt rätt att sälja i det här läget eftersom Smith så tydligt deklarerat att han ville vidare. Det är heller ingen större förlust på kort sikt, eftersom vi har flera andra kapabla spelare på hans position och det skulle inte förvåna om Sebastian Crona skriver på inom kort.

Viktigare för lagbygget 2016 än Smith hade varit blir antagligen vårt färskaste nyförvärv: anfallaren Alexander Ruud Tveter. Han har ett fint målsnitt i norska andra- och tredjeligan och satte dit några strutar när han provtränade. Jag hoppas och tror att han kan bli en succé, men jag höjer samtidigt ett varningens finger – HBK-floppen Snorre Krogsgård har faktiskt spelat fler matcher och gjort fler mål i Norges högsta division än vad Ruud Tveter har gjort...

Och så dök det upp två nya provspelare: mittfältaren Linus Tornblad och backen Ayoub Aleesami. KvP:s Fredrik Jonsson menar att det mest handlar om att HBK vill bekanta sig med spelarna, medan HP citerar Fidde och skriver att HBK aldrig tagit hit dem om det inte fanns intresse.

2 kommentarer:

Håkan sa...

Tror också på Ruud Tveter. Och hans målsnitt är ju faktiskt bättre än Snorrens i Tippeligan, hela 0.02 :). Sen vet man ju inte hur det blivit för Snorre om han t ex satt den där nicken (?) mot FFF i våras. Kan vara små marginaler.

Exil sa...

Ja, Snorre var riktigt nära att näta några gånger och möjligen kunde hans öde ha blivit annorlunda om han spräckt målnollan tidigt. Å andra sidan kanske det inte bara är otur när man ständigt har marginalerna mot sig.