lördag 30 januari 2016

Reflektioner efter försäsongspremiären

Visst, träningsmatcher är träningsmatcher och det här var årets första, men att förlora med 0-3 är inte kul. Och ännu tråkigare att prestationen inte heller var mycket att hurra för. Dessutom ett par individuella misstag från våra mest rutinerade spelare: första målet får Stojan Lukic ta på sig, det tredje Fredrik Liverstam.

Ett stort glädjeämne däremot: våra ungdomars insatser. De sista 20-25 minuterna, när nio av tio utespelare var utbytta och vi spelade med fem juniorer, var vår bästa period i matchen. Visst, HIF hade också bytt ut nästan alla, så motståndet var inte lika skarpt, men David Struski Persson, Adrian Hallsö, Emil Elveroth, Ardian Berisha och Jonathan Svedberg visade alla att de faktiskt kan vara redo för seriespel redan i år.

Nyförvärven då? Ja, anfallsparet hade inte mycket att jobba med, men Fredrik Olsson visade klass några gånger. Däremot var Alexander Ruud Tveter oroväckande osynlig. Adnan Kojic gav prov på fin teknik i början, men gjorde totalt sett ingen lysande match och slog dessutom bort några stycken hörnor.

Och eftersom Perparim Beqaj, precis som i internmatchen förra veckan, inte deltog och hans tröjnummer till och med getts bort till Svedberg är min gissning att han snart presenteras för en ny klubb.

Inga kommentarer: