söndag 18 oktober 2015

Reflektioner efter en nedflyttning

Det är så osannolikt så att det knappt hade godkänts som manus i Buster: vi förlorar matchen som gör att vi åker ut efter ett självmål på övertid.

Hur tusan kunde AIK:s vänsterback få vara kvar på plan? Vid åtminstone tre tillfällen hade domaren kunnat hala upp det gula kortet.

Men visst – hade vi inte åkt ut idag så hade vi sannolikt gjort det nästa helg. Vi har inte haft marginalerna med oss, men tyvärr inte heller varit tillräckligt bra i år.

Ska vi se det positivt får vi nu några veckor till på oss att förbereda oss för att få ihop ett slagkraftigt lag i superettan – vi såg ju i år hur illa det kan gå när lagbygget kommer igång för sent. Visserligen har stora delar av startelvan kontrakt nästa år, men både Matthew Rusike och James Keene har klausuler som gör att de kan lämna klubben. Min gissning är att vi nästa år får klara oss utan både vårt nuvarande mittbackspar och vår nuvarande forwardsduo. Sedan tidigare är det ju klart att Christoffer Andersson slutar och även Viktor Ljung, King Gyan, Marcus Johansson och Shkodran Maholli har utgående kontrakt.

Får vi behålla våra talanger ser framtiden inte allt för mörk ut: Alexander Berntsson, Sead Haksabanovic, Andreas Bengtsson och Eric Smith är alla fortfarande tonåringar och har alla goda förutsättningar att göra stora avtryck i superettan nästa år.

Inga kommentarer: