fredag 30 oktober 2015

Fyra skäl till varför Hammarbymatchen är viktig

Vi är avhängda och man skulle kunna argumentera för att morgondagens match mot Hammarby därmed inte betyder något. Men jag håller inte med. Här är fyra skäl till varför:

* Undvika negativt rekord. Vi har visserligen sett till att Halmia får behålla det pinsamma bottenrekordet över tidernas sämsta allsvenska offensiv, men om vi inte gör minst ett mål imorgon så blir vi det lag med den sämsta offensiven sedan det blev 16 lag i allsvenskan. Just nu är BP:s 20 mål år 2010 sämst.

* Sätta nytt klubbrekord. Det är Sead Haksabanovics sista chans att slå sig in som HBK:s yngst allsvenska målskytt genom tiderna. Är han kvar i HBK 2017 och vi då spelar i allsvenskan så kommer han att vara äldre än vad Mats Lundgren var när han gjorde mål i sin debut, 17 år och 87 dagar gammal.

* Maratontabellen. Vi låg inför säsongen 16 poäng före Gais i maratontabellen. Om man lägger till våra 18 poäng från i år så blir det 34 poäng. Eftersom vi nästa år kommer att spela i samma serie som Gais fins risken att de återkommer till allsvenskan före oss. Om vi utökar vårt försprång till 37 poäng så har vi bättre förutsättningar att behålla vår placering även om Gais får en allsvensk säsong före oss. Och även Öis, som inför säsongen låg 82 poäng före oss i maratontabellen, kan komma att spela i superettan nästa säsong.

* Undvika jumboplatsen. Vi ligger just nu tre poäng före Åtvidaberg, som också har lite sämre målskillnad. Men om Åtvid vinner och vi förlorar finns risken att de går om oss.

Inga kommentarer: