torsdag 6 oktober 2011

Låt oss undvika att bli allra sämst

Sedan allsvenskan fick de förutsättningar som gäller idag (tre poäng för seger och en rak serie där alla möter varandra en gång borta och hemma) år 1993 så är det sämsta poängsnittet något lag har uppnått 0,5 poäng (Trelleborg år 2004, 13 poäng på 26 matcher). Vi har i dagsläget exakt samma poängsnitt med 14 poäng på 28 matcher. För att inte bli sämst av alla någonsin måste vi alltså ta minst en poäng på de två sista matcherna. Då passerar vi TFF, som hade -37 i målskillnad (-1,42 mål i genomsnitt), och så dåligt lär vi inte få eftersom vi har -30 just nu (-1,07 mål i genomsnitt).

Försäljningen av HBK:s byggnader på Örjan väljer jag att se positivt på, trots att det innebär att det finns mindre kommunala pengar till arenan. Vår likviditet förbättras och gissningsvis är byggnaderna lägre värderade i HBK:s bokföring idag. Och att det finns en rivningsklausul är ju bara ett plus - jag vill fortfarande se en ny arena.

Den senaste tiden har vi nästan dagligen sett artiklar om olika HBK:are som kan gå till andra klubbar. Jag gjorde redan för en och en halv månad sedan en genomgång av vilka spelare som jag tror finns kvar i truppen nästa år och sedan dess har jag inte sett eller hört något som fått mig att ändra uppfattning om vilka som stannar och vilka som sticker.

2 kommentarer:

Stig-Åke Persson sa...

Måste bara få veta vad du tycker om detta? Fanns att läsa på nätet. Saknar Marcus självrannsakan, eller?

http://www.sportal.se/fotboll/allsvenskan/vill-spela-sa-hogt-upp-som-mojligt

Exil sa...

Han säger väl bara att han vill spela så högt upp som möjligt och jag ser inget konstigt i det. Och ja - jag tycker att han håller i allsvenskan, även om han inte är någon stjärna. Det skulle förvåna mig mycket om han spelar i HBK nästa år.