fredag 23 september 2011

Statistik som ger hopp

Visst, det är så nära kört som det någonsin kan bli. Men för att höja humöret något inför morgondagens drabbning med Syrianska tänkte jag ta upp ett faktum som talar för att det trots allt inte är helt omöjligt att vi grejar kontraktet.

Hittills under säsongen har vi mött de lag som ligger på plats 1-7 i tabellen 14 gånger - det vill säga alla lagen både hemma och borta. Totalt har vi på de 14 matcherna tagit exakt noll poäng. De åtta följande lagen i tabellen har vi mött totalt 12 gånger och tagit 14 poäng - ett okej poängsnitt som hade gett oss nytt kontrakt om vi kunnat hålla det i alla matcher. Vi är alltså bäst i de matcherna som har störst betydelse för oss. Och de fyra matcherna som är kvar är alla mot lag på den nedre halvan av tabellen: Syrianska, Örebro, Djurgården och Mjällby.

Visst - jag är medveten om att det inte är underligt att man plockar fler poäng mot sämre lag, och en anledning till att de där sju lagen ligger där de ligger är ju att de har hämtat sex poäng mot oss. Men håll med om att det är anmärkningsvärt hur tydlig trenden är.

Sedan är det ju en helt annan sak att det antagligen inte räcker med att vi tar full pott framöver, men låt oss i alla fall hoppas så länge chansen finns.

Inga kommentarer: