måndag 19 september 2011

Ska vi ha ett överflöd av mittbackar?

Enligt vår ordförande så förs samtal med alla åtta spelare som har utgående kontrakt och ambitionen är att behålla så många som möjligt. Jag får det visserligen till nio (Åkesson, Gustafson, Zvirgzdauskas, Raskaj, Görlitz, Rosén, Olsson, Bala och Sise), men kanske har Göran Johansson glömt exempelvis Björn Åkesson eller så har någon av dem förlängt i det tysta (knappast troligt).

Hur som helst känns det underligt om HBK verkligen vill förlänga med både Tomas Zvirgzdauskas och Markus Gustafson - med vår ansträngda ekonomi behöver vi nog inte någon av dem och absolut inte båda i superettan. Michael Svensson, Richard Magyar (som visserligen följs med intresse i Spanien och Italien) och Johnny Lundberg går före när det gäller de två mittbacksplatserna. Dessutom kan både Ryan Miller och Mikael Rosén spela på positionen och vi har även superlöftet Oliver Silverholt.

När det gäller de övriga sju så är min gissning att endast Rosén och Bala stannar. Möjligen Åkesson också om nu Robin Malmkvist säljs.

Inga kommentarer: