måndag 15 augusti 2011

Dubbla klubbrekord

Det lilla hopp som tändes med den makalösa 5-4-segern släcktes i och med att vi var tillbaka vid tingens ordning i helgen igen. Men nu när vi HBK:are har att rikta in oss på superettan under minst ett år, så kan det ju vara roligt att vi denna bedrövliga säsong faktiskt har slagit två klubbrekord. Eftersom jag fruktar att det blir betydligt fler säsonger i lägre serier än bara en så lär rekorden stå sig ett bra tag.

Det första gäller antalet spelare som vi använt i allsvenskan. Summan är just nu, om jag räknat rätt, 27. Det är en fler än förra årets rekord, och nio matcher återstår så det kan bli ännu fler, till exempel om vår reservmålvakt Björn Åkesson får hoppa in mellan stolparna någon gång.

Får Åkesson inte göra något framträdande så kommer han antagligen att ta över ett annat klubbrekord, nämligen det över flest antal allsvenska matcher på avbytarbänken utan att få spela. Det rekordet innehas just nu av Åkessons företrädare som reservmålvakt, Viktor Kristiansson, som totalt suttit på bänken 12 gånger i allsvenskan men inte spelat en minut. Åkesson kommer dock att nå 13 matcher om han får förtroendet att värma bänken hela säsongen ut. Eftersom Robin Malmkvist återvänder nästa säsong, så lär både Åkesson eller Kristiansson lämna klubben då. Att de båda skulle få spela i år ser jag som uteslutet och att de skulle vara kvar i klubben den dag vi återvänder till allsvenskan känns fullständigt otroligt. Någon av dem kommer alltså att sitta med rekordet.

Inga kommentarer: