lördag 23 juli 2011

Vem ska in och vem ut genom fönstret?

Om en dryg vecka öppnar transferfönstret. Frågan är hur HBK-ledningen bör resonera kring eventuella värvningar. Vi är ju i praktiken nästan klara för superettan, men vi kan ju inte ge upp förrän det är klart även i teorin. Vissa tycker att vi ska satsa på att låna in i princip varenda allsvensk spelare som har hyfsade meriter men just nu sitter på bänken. Jag vet inte om det är rätt metod. Vi såg ju i söndags att de spelare vi har i truppen kan prestera riktigt bra fotboll ibland, och det är inte fel att ge våra unga talanger allsvensk erfarenhet istället för att låta andra klubbars bänknötare få matchträning. Vad som saknas i HBK, och har saknats hela säsongen, är en kille som kan förpassa bollarna i mål. Kan vi snappa upp en möjlig måltjuv så ska vi naturligtvis göra det. Annars tycker jag att vi bör satsa på att värva spelare inför framtiden - alltså sådana som kommer att acceptera att spela i superettan och som kommer att hjälpa oss i den divisionen. Av de rykten som florerat finns två spelare som inte är avskrivna:

* Armann Smari Björnsson. En udda kombination av mittback och anfallare. Frågan är om det är en omskolad mittback eller tvärtom. Kan han bli vår måltjuv är det naturligtvis intressant, och hans hårresande miss här behöver inte betyda något. Bättre spelare än så har missat öppet mål. Men är det ingen striker så tycker jag att värvningen känns tveksam.

* David Simbo. En provspelande mittback som i detta nu lirar med U21. Har fått fina vitsord av Tom Prahl, och Prahl är en man med gott omdöme. Vill han hit och är beredd på ett hundår i superettan så ska vi naturligtvis plocka in honom. Men det är åtminstone tre andra allsvenska lag som har visat intresse för honom, så varför han skulle välja oss vet jag inte.

När det gäller försäljningar så är det av naturliga skäl tyst - ingen HBK:are har glänst särskilt mycket hittills under säsongen. Men det finns ju många spelare som knappast vill följa med oss ner i superettan, som Salomonsson, Görlitz, Sise, Raskaj, Olsson och Järdler. Där uppstår naturligtvis en riktigt delikat situation om det skulle komma bra bud. Vi behöver ju pengar, och man får väga in saker som när kontrakten går ut och om det finns klausuler vid nedflyttning. Men som sagt - intresset för våra spelare är nog inte särskilt stort i dagsläget.

Inga kommentarer: