tisdag 5 juli 2011

Pep sparkad!

Resultaten har ju verkligen inte varit vad vi hoppats på, men det är ändå sensationellt att Pep får foten. Jag var så naiv att jag faktiskt trodde på ledningen när man talade om att ha tålamod med katalanen. Vad händer nu med allt det andra positiva som skapats kring klubben i och med nystarten? Stannar sponsorerna? Kan vi behålla publiken, som ju faktiskt har ökat markant trots de usla resultaten? Nej, jag tycker att vi kunde ha hållit fast stenhårt vid vår linje, och sedan tagit konsekvenserna efter säsongens slut.

Men man kan ju också se det positivt: nu får Jens Gustafsson möjlighet att under ett halvår bygga ett lag som klarar sig kvar i superettan. Högre målsättning än så kan vi nog inte ha 2012, om inte någon mecenat plötsligt börjar hälla in pengar i HBK. Nu när vår spännande spanska satsning är förintad har jag svårt att se det hända.

Och bara för att förtydliga - nej, jag ger inte upp säsongen redan. Under kan inträffa.

5 kommentarer:

Peter sa...

Alltså jag vet inte. Jag gillade att vi spelade så fint under Pep, men både framåt och bakåt var det ju de facto uselt. Tror inte att det på kort sikt blir så mycket sämre. En ny röst kanske däremot kan få fart på spelarna (och så slipper vi väl Ryan och Zvirre som mittbackar - det sämsta paret där bak sen jag började följa HBK regelbundet 1993).

När det gäller publiken så vete tusan om den spanska satsningen betydde så mycket - tvärtom tror jag att Halmstadpubliken mest uppskattar att få se de lokala förmågorna, som nu Magyar, Kalle, Thydell, Ardian, Maholli och Antonsson.

Detta är av godo, det är jag säker på. Med tanke på hur genomusla Mjällby, TFF och Peking (med kasse Janne vid rodret!) är ska vi absolut ha en chans att klara kval.

Exil sa...

Nej, sämre kan det ju knappast gå. Men jag tror tyvärr inte att det kommer att gå särskilt mycket bättre heller. Och jag tror framför allt inte att det kommer att gå bättre nu än vad det hade gjort om Pep hade stannat, men det kommer vi ju aldrig att få veta.

Jag tror också att du har fel angående publiken. Där har antagligen hajpen kring den spanska satsningen bidragit en hel del till att vi har smått fantastiska 5069 i snitt trots att vi har så usla resultat. Fast jag kan ha fel - jag är inte så ofta i Halmstad att jag kan bedöma hur snacket går på stan.

Som jag ser det har vi idag i princip bara ett pimpat U21-lag. Om vi åker ur lär större delen av de få spelare som trots allt har en del erfarenhet försvinna, och då blir det svårt även i superettan, är jag rädd. Hur mycket jag än gillar att vi släpper fram egna talanger så är de flesta fortfarande talanger och vi kan inte bygga ett lag med nästan bara unga oerfarna spelare.

Men som sagt - jag har mer än gärna fel!

Peter sa...

Spanjorerna lockade rimligen publik de första omgångarna, men det tog ju inte lång tid förrän det var ganska tydligt att de inte var all that - och ändå kommer mer publik än förväntat. På slutet av AIK-matchen, när flera egna unga bytts in, var det ändå positiv stämning på läktarna.

Jag hoppas fortfarande att något händer i augusti.

Anders sa...

Jävligt lågt av HBK... Pep ville verkligen lyckas där och det hade han gjort på sikt!

Lycka till i Superettan!

Exil sa...

Peter/
Med den spanska satsningen menade jag inte enbart spelarna, utan framför allt tränaren. Anställningen av Pep har utan tvekan höjt temperaturen kring HBK. Utan den hade HBK inte varit det minsta spännande, och det hade inte hjälpt att vi skaffat ny styrelse (ärligt talat bryr sig ytterst få om vem som sitter i styrelsen). Däremot fick styrelsebytet positiv uppmärksamhet tack vare att HBK redan hamnat i strålkastarljuset, och bidrog till att skapa bilden av att vi bygger nytt. Nu, när vår portalfigur är borta, finns visserligen fortfarande en viss aura av nybyggaranda kvar kring HBK, men den kommer antagligen att falna snart. Och då återstår inte mer än ett mediokert superettanlag som inte vågade fullfölja sin vision. Nej, jag tror tyvärr inte på det här. Talar man, som styrelsen har gjort, om långsiktighet och ger upp efter ett halvår så tappar åtminstone jag förtroendet för den som uttalar orden.