söndag 21 november 2010

Många frågor men inga svar

Drygt två dygn har gått sedan det överraskande beskedet att Lasse Jacobsson trots allt inte ska vara huvudtränare för HBK nästa år. Ordförande Ingemar Broström påstår att förvirringen beror på att han varit otydlig mot HP, men i så fall har han varit extremt otydlig mot Lasse Jacobsson också, så det är knappast sanningen. Kan det verkligen vara så pinsamt att man missade uppsägningsdatumet med några dagar? Eller har den enorma proteststormen efter offentliggörandet av förlängningen varit avgörande?

Något som tydligt visar att ordföranden knappast från början tänkte att Lasse skulle vara kvar i en ny roll, är förvirringen kring vad som händer med vår ex-tränare nu. Själv har Lasse Jacobsson tydligen både sagt att han vill bli sportchef i HBK och att han vill fortsätta som tränare, men i en annan klubb. Samtidigt har vill HP:s Wikström se honom som scouingtansvarig, vad som nu skulle göra honom särskilt lämpad till det.

Samtidigt återstår den allra mest intressanta frågan: vem blir då tränare för HBK nästa år? Det har spekulerats om en comeback av Janne Andersson (mannen som har varit elittränare i sju år och vars lag på dessa sju år en enda gång överraskat positivt), det har talats om att flytta upp Michael Svensson (mannen som i princip inte har någon tränarerfarenhet och som misslyckades med att nå resultat med U21-laget i år) och det har hojtats om att återanställa Stuart Baxter (mannen som senast trillade ur allsvenskan med HBK). Jag hoppas på något annat namn.

Inga kommentarer: