lördag 14 november 2009

Ytterligare ett steg bakåt i arenafrågan

De ledande politikerna i Halmstad har strukit formuleringen "ta fram beslutsunderlag avseende fotbollsarena" för verksamhetsplanen 2010-2012. Exakt vad det betyder för planerna på en ny arena för HBK är svårt att avgöra, men det är naturligtvis inte positivt. Det är egentligen skrattretande att man inte har kommit längre ett halvt decennium efter att frågan blev akut (när HBK fick flytta sina matcher från Halmstad för att klara att spela i Royal League efter säsongen 2004).

Tydligen togs beslutet av eniga politiker. Det betyder att vi inte kan hoppas på att något etablerat parti satsar på frågan i valet nästa år. Men än finns möjlighet att påverka genom att snappa upp min idé om ett Arenaparti. Tiden är dock knapp, händer inget de närmaste månaderna kan vi antagligen glömma att arenafrågan blir en valfråga nästa år och därmed också glömma ett engagemang från kommunen de närmaste åren.

Trist för övrigt att HBK inte satsade på att plocka tillbaka Kristoffer Fagercrantz från Falkenberg. Fagercrantz har varit en av de bästa i ett topplag i superettan, är en Halmstadkille och hade kunnat bli en utmärkt ersättare till Michael Görlitz nästa säsong - för jag kan inte tänka mig att vi får behålla tysken.

Inga kommentarer: