söndag 8 november 2009

Vem är vår man i Skellefteå?

För några veckor sedan skrev jag om HBK:s intresse för Skellefteå FF:s vänsterback Rasmus Lindkvist. Det visar sig att HBK även ska ha varit intresserade av talangen Simon Karlsson från Jörn, några mil utanför Skellefteå. Karlsson uppges dock ha tackat nej till HBK. Vad jag undrar över är vad det är som har fått HBK att skaffa sig örnkoll på en liten stad i Norrland. Finns det en HBK:are där? Snacka om att vara i exil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Agenter, scouter etc. marknadsför naturligtvis sina spelare.
"Talangscouten Mats Larsson – som marknadsfört Karlsson till många klubbar."


"Och om vi spelar i allsvenskan nästa år vill jag se en ny rutinerad målvakt - varför inte Jonas Sandqvist?
Kalle Johnsson har jag bara sett i en halvlek då han inte fick ett enda skott på sig och under någon uppvärmning och då imponerade han inte."

Du kan med andra ord absolut inte vara nöjd med nästa års målvaktsuppsättning?

Exil sa...

Säg så här: Skellefteå kommun har drygt 70000 invånare, det vill säga knappt 0,8 procent av Sveriges befolkning. Det är en kommun som ligger cirka 150-200 mil från Halmstad, inte har fotboll som huvudidrott och vars bästa lag (Skellefteå FF) redan har ett samarbete med en annan allsvensk klubb (Djurgården är väl allsvenskt i åtminstone 15 minuter till). I den kommunen har båda de utespelare som hittills dykt upp i HBK:s silly season sin hemvist. Det känns som en märklig slump. Men visst finns möjligheten att Mats Larsson har gott anseende hos HBK, har upptäckt både Simon Karlsson och Rasmus Lindkvist och rekommenderat dem båda till HBK. Då är det han som är vår man i Skellefteå.

Angående målvaktssituationen så har jag nu sett Kalle Johnsson mer än jag hade 1 september då jag skrev det där, och jag har stora förhoppningar på honom. Därför tycker jag att värvningen av Robin Malmqvist är helt rätt tänkt för framtiden - och Malmqvist är ju inte helt orutinerad. Men visst kan 2010 bli tufft om inte en av dem stiger fram. Å andra sidan lär målvaktsspelet inte bli sämre än det varit i år - Magnus Bahne har ju gjort betydligt fler tavlor som kostat poäng än vad han har gjort stormatcher som räddat poäng.