tisdag 1 september 2009

Råttorna lämnar skeppet

Magnus Bahne drar som Bosman efter säsongen, precis som landsmannen Tim Sparv redan bestämt sig för att göra. Janne Andersson påstår att det inte alls var därför som Bahne var petad i söndags, men det är ganska lätt att göra jämförelsen med till exempel Jesper Westerberg som i fjol hamnade utanför laget efter att ha meddelat att han inte tänkte förlänga kontraktet. Även Sparv var ju petad i söndags. Jag vet inte riktigt vad HBK hoppas uppnå med den här nya strategin att hantera spelare som inte vill förlänga, men jag är rädd att tonåringen Kalle Johnsson knappast är mannen att rädda oss kvar i allsvenskan. Och om vi spelar i allsvenskan nästa år vill jag se en ny rutinerad målvakt - varför inte Jonas Sandqvist?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast när det gäller Jesperberg var väl huvudanledningen till att han blev bänkad att Michi värvades, och Michi höll ju betydligt högre klass än Jeppe. Och Jeppe fick ändå hoppa in i ett antal matcher efter han gjort klart att han skulle gå.

Huruvida petningen av Bahne var för att han inte ville förlänga får vi väl se i kommande matcher.

Hur mycket jag än vill se Kalle etablera sig och bli allsvensk förstemålvakt nästa säsong känns det lite orimligt. Tyvärr måste vi nog värva en färdig målvakt. Hoppas bara inte det blir med Kalle som det blev med Sahlman.

Exil sa...

Ja, värvningen av Görlitz försämrade ju definitivt Westerbergs chanser. Men han uppgav ju själv att hans beslut att inte förlänga hade påverkat hans speltid. Och högerytter var ju inte den enda positionen som han konkurrerade på - han var ju faktiskt egentligen back.

Apropå Sahlman så var det ju faktiskt liknande med honom - så fort han meddelat att han skulle till Tromsö efter säsongen så var han oönskad i HBK.