fredag 3 juli 2009

Gör om hemsidan på riktigt, HBK!

Kul att HBK lanserat en ny hemsida. Trist att det i princip inte är något nytt. Skrapar man lite på ytan ser man att det i stort sett är samma gamla innehåll, med bara en något snyggare yta.

Men att endast klaga är inte konstruktivt. Därför kommer här några förslag på hur hemsidan skulle kunna moderniseras och förbättras på riktigt:
* Bygg ut historiken. Varför ska vi bara kunna hitta matcher från 2006 och framåt? Det har skrivits matchrapporter på hemsidan långt före det. Integrera dem.
* Bygg ut statistiken. I "Kvasten" finns massor av spännande statistik - se till att den finns på hemsidan också. Och lägg även in statistik från tidigare år, så långt tillbaka som möjligt.
* Länka. Både till samlingssidor som Sportix HBK-sida, HP:s HBK-sida och kvastarna.se, och till medier som är helt dedikerade till klubben (det vill säga framför allt bloggar). Se också till att matchrapporterna länkar till vad andra medier skriver om samma match (så var det faktiskt för några år sedan).
* Skapa ett community för medlemmarna. Man loggar in med sitt medlemsnummer. Här kan finnas forum, chatt, medlemserbjudanden med mera.
* Starta en officiell HBK-blogg. Tränare, ordförande, spelare och kanslipersonal kan med jämna mellanrum ge oss supportrar ofiltrerade rapporter från klubben vi älskar. Skapar närhet och bygger lojalitet. Och se för guds skull till att det är en riktig blogg - alltså att det finns möjlighet att kommentera. Är klubben orolig för spam och oseriösa kommenterar så kan man koppla möjligheten att kommentera till medlemsinloggningen. När man står med sitt riktiga namn på kommentarerna lär de oseriösa inläggen försvinna. Den här möjligheten att direktkommunicera med Janne och de andra höjer dessutom ytterligare värdet på medlemskapet.

Jag noterar för övrigt att det på Himlen är Blås forum diskuteras om vi behöver en större arena än en som tar drygt 10000 åskådare. Visserligen har vi haft usla publiksiffror i år, men vi får inte glömma att vi för bara fem år sedan hade över 9000 åskådare i snitt. Då var det många matcher med över 10000 i publiken. En ny arena lär också i princip garanterat öka intresset och locka en hel del marginalåskådare, som kanske drar sig för att gå till Örjan idag på grund av trängseln vid publikmatcher och de bristande faciliteterna. Minst 15000 åskådare måste gå in på vår nya arena, anser jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Statistik och historik håller jag med om men bloggar och blogglänkar överallt känns som att verkligen fördärva sidan.

Exil sa...

Nu menar jag ju inte att länkarna eller den officiella HBK-bloggen ska dominera hemsidan. Skapa en sektion med länkar och en sektion med HBK-bloggen. Är du inte intresserad så väljer du bara att inte gå in på de sektionerna, precis som du idag kan välja att inte gå in på till exempel sektionen "Marknad" om du inte bryr dig om sponsringen.